Author Topic: RKEditorChoice BETA13 open  (Read 17253 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline carolinafan95

  • Laborer
  • **
  • Posts: 25
  • Country: us
Re: RKEditorChoice BETA08 open
« Reply #15 on: February 06, 2018, 05:12:47 PM »
Question for you all. I'm kinda new to these production chains, but is there a good way to store and separate the fodder and firewood? Seems to be affecting my woodcutter and his production. He stops making firewood because so much fodder has been picked up and stored.
Not a problem just something I'm not used to dealing with.
Great time using this so far Red, I'm enjoying the process, and the new ways of planning out my cities.  ;D

Offline Nilla

  • Champion
  • Banished Expert
  • *****
  • Posts: 2433
  • Country: se
Re: RKEditorChoice BETA08 open
« Reply #16 on: February 07, 2018, 07:39:51 AM »
@carolinafan95, Im learning these things, too. I wrote a little about it in my blog. http://worldofbanished.com/index.php?topic=2256.msg45614#msg45614

Offline carolinafan95

  • Laborer
  • **
  • Posts: 25
  • Country: us
Re: RKEditorChoice BETA08 open
« Reply #17 on: February 07, 2018, 03:47:45 PM »
Thanks Nilla, just finished reading your blog and the others posts. I'll continue to watch production and see where it goes. No other mods are being used so I know there isnt interference from another mod. Just not used to the firewood and thatch/fodder being used like this. Its another challenge to work on. Just built a fodder barn and farmer/collector so I'll see what help that turns out to be.
Thanks again and good luck on your end as well. :)

Online RedKetchup

  • Champion
  • Banished Expert
  • *****
  • Posts: 9469
  • Country: ca
Re: RKEditorChoice BETA08 open
« Reply #18 on: February 07, 2018, 04:57:31 PM »
i am quoting a statement i did today in @Nilla  Blog :

Quote
And I will do it :) i will delete "fuel" "woodfuel" flags and it will be back to "custom4 - Natural resource harvested not through mining. aka: Materials flag" (i will have to change flags of stables)
And yes i can do a "cow stable that produce milk" to compensate :)
That way it will stop to mess around with your firewood production :)


so probably, to get used to the new dynamic will maybe less a priority since i will make it so it wont interfere with your firewood chain anymore :)
you will have to just to deal with it in wait to get the new weekend beta build  ;D
> > > Support Mods Creation developments with Paypal Donations < < <
Click here to PayPal Donate.

Offline carolinafan95

  • Laborer
  • **
  • Posts: 25
  • Country: us
Re: RKEditorChoice BETA08 open
« Reply #19 on: February 07, 2018, 06:22:43 PM »
Thanks Red, but no problem either way. I just wasnt used to having the fodder and firewood together. Having them separate will be easier to keep track of, but I dont mind the challenge of using them together.
I'm enjoying the mod and will go with whatever you want it to be. Just wish I had more time to play right now. Real life keeps getting in the way. :P
But I'm ready for another update. ;D More buildings or just adjustments? :)

Online RedKetchup

  • Champion
  • Banished Expert
  • *****
  • Posts: 9469
  • Country: ca
Re: RKEditorChoice BETA08 open
« Reply #20 on: February 07, 2018, 06:47:15 PM »

But I'm ready for another update. ;D More buildings or just adjustments? :)


both. adjustments, tooltips/windows fixes, and adding buildings
> > > Support Mods Creation developments with Paypal Donations < < <
Click here to PayPal Donate.

Offline carolinafan95

  • Laborer
  • **
  • Posts: 25
  • Country: us
Re: RKEditorChoice BETA08 open
« Reply #21 on: February 08, 2018, 03:23:46 PM »
Thanks Red, I'll be looking for it this weekend.  ;D

Offline Hawk

  • Architect
  • *****
  • Posts: 526
  • Country: us
Re: RKEditorChoice BETA08 open
« Reply #22 on: February 10, 2018, 05:28:53 PM »
Ya' know what would be cool? If you were to add the storage capacities on the tool tips for the barns.  :)
Also, maybe add the residence capacities on the houses?  ;)
Hawk

Proprietor of The Hawk & Badger Railroad - for all your Railroad Tycoon 2 & 3 needs

Yes, I can multitask. I can listen, ignore and forget all at the same time.

Offline Hawk

  • Architect
  • *****
  • Posts: 526
  • Country: us
Re: RKEditorChoice BETA08 open
« Reply #23 on: February 11, 2018, 04:08:28 PM »
@RedKetchup - OK! I'm confused again. The Town Hall Inventory list shows 0 coal. The coal limit is set at 200. The coal pit mine says it's reached its limit.
What else does your mod consider coal?
Hawk

Proprietor of The Hawk & Badger Railroad - for all your Railroad Tycoon 2 & 3 needs

Yes, I can multitask. I can listen, ignore and forget all at the same time.

Offline Discrepancy

  • Modders
  • Architect
  • *****
  • Posts: 913
  • Country: au
Re: RKEditorChoice BETA08 open
« Reply #24 on: February 11, 2018, 05:25:35 PM »
Coal storage flag is known as Minerals, so I'd guess the Copper Ore, Iron Ore and other ores you have in your inventory are making the coal limit reached - Minerals (harvested natural resources through some kind of mining . Copper/Tin/Iron Ores)

Offline Hawk

  • Architect
  • *****
  • Posts: 526
  • Country: us
Re: RKEditorChoice BETA08 open
« Reply #25 on: February 11, 2018, 06:08:30 PM »
Ah! I guess that what it is. It looks like Red could edit the Iron Quarry window to not show coal, since coal isn't mined from that pit.

Thanks @Discrepancy:)
Hawk

Proprietor of The Hawk & Badger Railroad - for all your Railroad Tycoon 2 & 3 needs

Yes, I can multitask. I can listen, ignore and forget all at the same time.

Online RedKetchup

  • Champion
  • Banished Expert
  • *****
  • Posts: 9469
  • Country: ca
Re: RKEditorChoice BETA08 open
« Reply #26 on: February 11, 2018, 07:50:52 PM »
yeah there is a typo error on some limits specially the coal one which is in fact all minerals. it is linked to old string table of the game instead the new limit stringtable.


a good while we dont have @Nilla  posting !
did you gave up @Nilla ??
> > > Support Mods Creation developments with Paypal Donations < < <
Click here to PayPal Donate.

Offline Turis

  • Trader
  • ****
  • Posts: 498
  • Country: es
Re: RKEditorChoice BETA08 open
« Reply #27 on: February 12, 2018, 03:02:32 AM »
Did @Nilla get tired of my stupid posts? ::)

Offline Hawk

  • Architect
  • *****
  • Posts: 526
  • Country: us
Re: RKEditorChoice BETA08 open
« Reply #28 on: February 12, 2018, 03:01:20 PM »
So I built a Wooden Butcher and at first he made Beef Steak. After a while he switched over to Bison Steak. The Bannies seem to like the Bison Steak but there's been 2925 Beef Steak in inventory for a couple of years. Seems the Bannies don't care for Beef Steak, although they do like beef.

Is Beef Steak for export/trade only?
Hawk

Proprietor of The Hawk & Badger Railroad - for all your Railroad Tycoon 2 & 3 needs

Yes, I can multitask. I can listen, ignore and forget all at the same time.

Offline Hawk

  • Architect
  • *****
  • Posts: 526
  • Country: us
Re: RKEditorChoice BETA08 open
« Reply #29 on: February 12, 2018, 04:15:52 PM »
Never mind. Finally, after about 3 or 4 years of the inventory count on Beef Steak staying at 2925, some Bannies came along and grab 11 of them.  ;D
Hawk

Proprietor of The Hawk & Badger Railroad - for all your Railroad Tycoon 2 & 3 needs

Yes, I can multitask. I can listen, ignore and forget all at the same time.